joku@jossain – äh!

Outlookissa, kuten useissa muissakin sähköpostiohjelmissa on sellainen käyttöä helpottava ominaisuus, että kun aloitat kirjoittamaan vastaanottajan osoitetta vastaanottajakenttään, ohjelma ehdottaa kyseisellä kirjainyhdistelmällä alkavia osoitteita.

Tosin, ainakin jonkun poliisiparan mielestä tämä on vaarallinen ominaisuus. Tästä kertoo aivan hiljattain poliisin sisäisessä viestinnässä tapahtunut moka, jolloin sähköpostin ehdottamista vastaanottajista joukkoon oli lipsahtanut talon ulkopuolinen henkilö ja tästäkös nousi aika moinen haloo. Mikäli tämä uutinen on lipsahtanut ohi, lue lisää tästä.

Huolellisesti käytettynä osoitteiden ehdottaminen helpottaa kuitenkin käyttöä selvästi. Kukapa meistä osaisi ulkoa kaikki tarvitsemansa osoitteet.

Outlookissa tämä kuitenkin toimii vain jos olet jossain vaiheessa lähettänyt sähköpostia kyseisiin osoitteisiin. Osoitteiden muistaminen ei myöskään siirry automaattisesti Outlookista toiseen esim. tapauksessa jolloin vaihdat konetta ja aloitat uuden Outlookin käytön.

Outlook voidaan kuitenkin opettaa muistamaan kaikki haluamasi sähköpostiosoitteet. Tein tätä varten ohjeen, jolla voi lisätä koko osoitekirjan sisällön Outlookin ehdotettuihin osoitteisiin. Ohjevideo tässä.

(PS. Muistatko Juhan? Juha tuli takaisin HS-Worksiin, jihuu!)

Filed under: Yleinen